CoGA:n tuottamat teokset
Trickle Down -lautapeli
Trickle down
Jättimäinen Trickle Down -lautapeli sopii hyvin pelattavaksi julkisissa tiloissa
Trickle Down on hauska, nopea ja strateginen lautapeli, jossa taistellaan siitä, kuka kerää eniten rahaa omille jättikorporaatioilleen. Peli toimii parhaiten kolmella pelaajalla, mutta isomman peliporukan ilmestyessä paikalle, saadaan peli venymään myös sopivaksi kuudelle pelaajalle.
Pelissä pelinappuloina toimivat kaikkien pelaajien siirrettävissä olevat rahasäkit, joita jokainen pelaaja yrittää vuorollaan hivuttaa lähemmäs omaa aluettaan. Strategisia haasteita peliin asettavat säkkien siirtämistä koskevat säännöt, pelaajien mahdollinen liittoutuminen sekä pelilaudan kulmissa sijaitsevat neutraalit ruudut.
Trickle Down -pelin on suunnitellut pelitaiteen läänintaiteilija Jaakko Kemppainen, joka on mukana tekemässä Kouvolasta Pelitaiteen pääkaupunkia vuosina 2022-2023. Lautapelin kuvituksen on tehnyt graafikko Satu Ahopelto.
Täältä löytyy Trickle Down -säännöt suomeksi.
Here you can find Trickle Down rules in English.
KOUVOLAN KIERROS
Kouvolan kierros henkii 1900-luvun alun kaupunkipelien tunnelmaa, esitellen kohteita eri puolilta Kouvolaa.
Kouvolan kierros on sukua vanhimmille suomalaisille lautapeleille, kuten Huvimatka Aavasaksaan, Sampo ja Helsingin peli. 1800-1900-lukujen taitteessa pelisuunnittelu oli vielä yksinkertaista ja peleissä menestyminen perustui pelkästään noppatuuriin. Aikana, jolloin matkustaminen oli hidasta, kallista ja vaikeaa, tarjosivat kauniisti kuvitetut pelit mahdollisuuden tutustua Suomen maisemiin ja kulttuuriin. Lisäksi ainakin Helsingin peliä myytiin kirjekuoreen pakattuna, jolloin se oli mahdollista ostaa matkamuistoksi tai jopa lähettää suoraan postilla.
Kouvolan kierros on tehty A1-kokoon ja se on suunniteltu taiteltavaksi A4-kokoiseen kirjekuoreen. Peli sisältää 41 kaunista ja yksityiskohtaista kuvitusta eri puolilta Kouvolaa. Kuvitukset on tehnyt Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa graafista muotoilua opiskeleva Nina Nevalainen.
Pelin säännöt ja kohteiden kuvaukset on kirjoittanut Pelitaiteen läänintaiteilija Jaakko Kemppainen. Pelilaudan taiton on tehnyt graafinen suunnittelija Satu Ahopelto.